Европейският съюз ще затвори въздушното си пространство за руски авиокомпании, ще

...
Европейският съюз ще затвори въздушното си пространство за руски авиокомпании, ще
Коментари Харесай

ЕС затваря въздушното си пространство за руските авиокомпании

Европейският съюз ще затвори въздушното си пространство за съветски самолетни компании, ще финансира доставките на оръжия за Украйна и ще забрани някои прокремълски медии в отговор на съветската инвазия. Това разгласи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Асошиейтед прес. 

" Ние затваряме въздушното пространство на Европейски Съюз за всички съветски, регистрирани или следени от Русия самолети. Тези самолети към този момент няма да могат да кацат, изхвърчат или прелитат територията на Европейски Съюз. За първи път в историята Европейският съюз ще финансира закупуването и доставката на оръжия и друго съоръжение на страна, която е атакувана ", поясни Фон дер Лайен. 

Тя сподели също, че Европейски Съюз ще забрани " медийната машина на Кремъл ". " Държавните Russia Today и Sputnik, както и техните дъщерни сдружения, към този момент няма да могат да популяризират лъжите си, с цел да оправдаят войната на Путин и да сеят разделяне в нашия съюз ", разясни ръководителят на Европейска комисия.

Припомняме, че по-рано днес руският президент Владимир Путин да подреди да бъдат приведени в нараснала подготвеност. На този декор редица страни в Европа оповестиха, че за съветски самолети. 

Междувременно антивоенни протестиращи излязоха по улиците в Берлин, Рим, Прага, Истанбул и други градове, даже съветски градове като Москва и Санкт Петербург, с искане за преустановяване на най-голямата сухопътна атака на континента след Втората международна война.

Десетки хиляди хора се събраха в неделя пред Бранденбургската врата на Берлин, като някои носеха плакати с лозунги като " Ръце надалеч от Украйна ", " Танкове за вятърни мелници "  и " Путин, отидете на терапия и оставете Украйна и света в мир ". 

А немският канцлер Олаф Шолц разгласи внезапно нарастване на на страната. 100 милиарда евро (113 милиарда долара) ще бъдат добавени към военния бюджет на Берлин тази година, което означава, че Германия към този момент ще харчи повече от 2% от годишния си Брутният вътрешен продукт за защита, дългогодишна цел на НАТО, която страната преди не съумя да извърши, макар натиска от Съединени американски щати и по-специално на някогашния президент Доналд Тръмп. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР